در سری جدید مستند ایران در مرحله اول، مناظر منحصر بهفرد گردشگری با تصویربرداری هوایی از استانهای قزوین ، زنجان ، همدان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و سیستان بلوچستان شروع شد. سپس در مرحله بعد، تصویربرداری زمینی از زیباییها و مفاخر تاریخی تمدنی این استانها پی گرفته شد. در پیش تولید این مجموعه با تحقیق و پژوهش گروهی به سرپرستی دبیرینژاد انجام گرفت و بخشهای مهم هماهنگی فیلمبرداری هوایی و زمینی نیز به موازی کار تحقیق صورت گرفت و در نهایت برای پخش در شبکه مستند آماده شد
مستند ایران، نام مجموعهٔ تلویزیونی مستندی است که به زیبایی های ایران میپردازد. ساخت این مجموعه از سال ۱۳۸۰ آغاز شده است و تولید قسمت های مختلف آن هم چنان ادامه دارد. این مجموعه در گروه تاریخ و فرهنگ و هنر با تهیه کنندگی حسین طاهری ساخنه شده است. در تولید مستند ایران غیر از مسایل فنی همیشه هماهنگی های مورد نیاز، با ادارات و ارگان های مختلف، برای در اختیار گرفتن وسایل و تجهیزات و نیز مجوز فیلمبرداری و فعالیت مطرح بوده است. در سری نخست این مجموعه که ۱۴ قسمت داشت، تخت جمشید و شهرهای تهران، کاشان و اصفهان به نمایش در آمدند. پخش این مجموعه در سال ۱۳۸۴ آغاز شد که با استقبال گستردهٔ علاقه مندان مواجه گشت و همین امر، سبب بازپخش های چندبارهٔ این مجموعهٔ گردید. این مجموعه در شبکه جهانی جام جم نیز به نمایش درآمد.
فیلم « تخت جمشید » این مجموعه ، برنده تندیس « جشنوارهٔ بین المللی میراث فرهنگی » در بخش تولیدات تلویزیونی (آثار مستند) در دومین دوره این جشنواره شد. هم چنین فیلم مستند بلند دماوند نیز که به همین شیوه ساخته شده است، در بیست و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در بخش چشم واقعیت شرکت داشت. مدتی پس از پایان ساخت فاز ۱ مستند ایران، کارهای مقدماتی لازم برای ساخت ادامهٔ این مجموعه از جمله تحقیق کتابخانه ای، آغاز شد. در اردیبهشت ۱۳۸۶ ادامهٔ تصویربرداری با استفاده از دوربین HD آغاز گشت. با پایان تصویربرداری هوایی شهر شیراز ، بخش های مربوط به این شهر در نوروز ۱۳۸۷ پخش شد ولی پخش قسمت های دیگر استان ها به زمان دیگری موکول گشت. فاز2 مستند ایران به شهر مشهد اختصاص داشت. این فاز که حسین طاهری تهیه کنندهٔ آن بود با تصویر برداری زمینی و هوایی از شهر مشهد در زمستان 1388 صورت گرفت و این بخش از مستند ایران که به شیوهٔ HD تدوین شده است، در 5 قسمت ویژهٔ حرم امام رضا (ع)، قسمت معرفی شهر مشهد و قسمت ویژهٔ آرامگاه فردوسی و بنای هارونیه در نوروز 1389 به نمایش درآمد. در نوروز 89 هم چنین بخش های پخش نشدهٔ شهر شیراز در قالب 5 قسمت به روی آنتن رفت. قسمت های مربوط به قم و نقاط مذهبی و گردشگری این شهر از جمله حرم حضرت معصومه (س) و مسجد جمکران نیز با پایان تصویر برداری زمینی، در خرداد 1389 و در 7 قسمت از تلویزیون پخش شد. معرفی استان های اردبیل، یزد، کرمان و لرستان نیز در فاز 3 صورت خواهد گرفت. تصویربرداری هوایی این استان ها پیش از تصویر برداری از مشهد انجام شده اما تصویربرداری زمینی آن باقی مانده است. این مجموعه مستند به نقاط دیگر ایران نیز خواهد پرداخت و میتوان آن را مجلهای برای معرفی ایران دانست. بر همین اساس ساخت ادامهٔ این مجموعه هم پیش بینی شده است . در ادامهٔ این مجموعه ، استان های حاشیهٔ خلیج فارس و استان های سه گانهٔ خراسان نیز بررسی میشوند. در فاز 1 ساخت موسیقی این مجموعه را علی درخشان (حیدرنیا) بر عهده داشت. پس از فاز 1 و برای ساخت دیگر قسمت ها، ساخت موسیقی توسط صادق چراغی سرپرست گروه موسیقی ایل صورت می گیرد. آواز نیز دیگر مشخصه ای است که در ادامهٔ ساخت مستند ایران به آن توجه شده است. آواز قرار گرفته بر روی موسیقی توسط علیرضا قربانی ویژهٔ شهر شیراز و قم و محمد معتمدی ویژهٔ مشهد خوانده شده است. برای ساخت موسیقی این مجموعه تنها از سازهای ایرانی استفاده می شود و با توجه به شهر معرفی شده در هر قسمت، موسیقی محلی همان ناحیه در ساخت موسیقی به کار برده می شود.